“Кукла с книжка” е резултат от желанието ни да помогнем на децата си по-леко и безболезнено да преминат през едно от първите си сериозни предизвикателства – тръгването на детска ясла и градина. Знаехме, че независимо от възрастта на детето, предстои период на изпитания – отделянето от мама и тате, адаптацията в непозната среда, спазването на нов режим и нови правила бяха само част от промените, през които децата ни трябваше да преминат, а с тях и ние. И именно в желанието си да им помогнем, създадохме куклата Кика и историята за малкото момиченце Ави, което тръгва на детска градина. А след нея съвсем естествено се появи и нуждата от момчешки вариант – куклата Кико и приказката за Лео и първия му ден в детската градина.

Кика и Кико се появиха точно на време! Те не само изпълниха успешно ролята си на “преходен обект” (помощник за по-лесната адаптация на детето в нова среда), но и се превърнаха в истински приятели на децата ни.

Кика и Кико са главни герои в приказките за Ави и Лео, които тръгват на детска градина. Те им помагат да се справят със страха от новото и непознатото и най-важното – напомнят им, че мама и тате много ги обичат, а това, повярвайте, е едно от най-най-важните чувства за всяко дете – сигурнастта, че е обичано от родителите си. Именно за непознатото преживяване – за първия ден в детската градина – са и историите на Лео и Ави. Приказките на Милорада Станчева запознават и подготвят най-малките за първия им ден в детската градина по лек и забавен начин. А чудесните илюстрации на художника Ети Димитрова помагат на децата да придобият и визуална представа за “чудото” детска градина.

“Кукла с книжка” помогна за по-леката адаптация в детската градина на децата ни. Вярваме, че ще помогне и на Вашите деца!